Gjærbakst

Grove og mye sunnere hamburgerbrød

Om du ønsker sunnere burgerbrød, kan du prøve denne oppskriften. 6 dl vann 1 pk tørrgjær 2 ts salt 2 ss olje 100 gram fin sammalt rug 380 gram fin sammalt hvete 500 gram hvetemel Elt alt ...

Deilig, hjemmebakt brød

Varmt, hjemmebakt brød smaker kjempe godt. Dette brødet er grovt og saftig og kan gjerne startes på kvelden i forveien, så du får nybakt brød til frokost.  5 dl skummet kulturmelk 7 d...

Horn

Det er alltid greit å ha horn i fryseren. De er svært anvendelige, både med pålegg inni, men også som tilbehør til gryteretter og supper.   60 g smør 3 dl melk 1 pk gjær 400 g hvetemel ...

Syltetøyfylte horn

Horn kan være greit å ha i fryseren. Her har jeg laget en variant med syltetøy, som kan være grei å ha med seg på tur i skogen for eksempel.   60 g smør 3 dl melk 1 pk gjær 400 g hvet...

Ostefylte horn

Horn smaker alltid godt. Jeg har laget en variant med reven ost og oregano, som jeg skal bruke som tilbehør til blomkålsuppe.   60 g smør 3 dl melk 1 pk gjær 400 g hvetemel 1 ss s...

Pitabrød

Pitabrød kan fylles med mye godt. Du får kjøpt ferdig i butikken, men hjemmelaget smaker best. De er ikke vanskelige å lage. Jeg pleier å lage mange, så jeg kan legge i fryseren og ta opp ved behov...

Hjemmelagde pølsebrød - så mye bedre enn de ferdigkjøpte

Hvorfor ikke gi ventepølsa et nytt og bedre liv? Denne oppskriften gir 10 flotte pølsebrød. Jeg lager alltid dobbel porsjon og legger resten i fryseren til senere.   Varm 2 dl melk og 1,...

Burgerbrød

Denne oppskriften gir 8 fine og luftige burgerbrød. Jeg lager ofte dobbel porsjon og fryser ned det jeg ikke bruker til senere.   Varm 2 dl melk og 1,5 dl vann til 37 grader. Smuldre ...

Fastelavensboller kan være mer enn boller, krem og syltetøy

Fastelaven, betyr egentlig kvelden før fasten og er dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten. Jeg forbinder først og fremst fastelaven med pyntede bjørkeris og fastelavensboller med kre...

Grovt grytebrød

Grytebrød er lettvint å lage, siden det ikke er noen elting, men det tar lang tid. Du setter deigen den første dagen og steker det dagen etter. Dag 1: Rør sammen 300 g hvetemel, 200 g ...

Valnøttbrød

Valnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brør med knasende sprø skorpe. Jeg bruker dem som tilbehør til supper eller andre forretter. Her har jeg laget en rund...

Lussekatter og fylte lusseboller

Lussekatter er lekkert og smaker nydelig når de er nybakte og lunkne, men de kjedelige å bake ut. Etter jeg hadde klagd meg igjennom ett stekebrett med utbaking, ble det foreslå...

Pizzaboller

Pizzaboller er veldig kjekk turmat, som smaker godt både varme og kalde. Jeg starter med pizzabunnen. Du finner oppskrift på den her: http://aperitivo.blogg.no/1469531880_pizzakveld_i_loungen.h...

Kjempegode rundstykker

Hjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel prosjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriften gir lekre, luftige rundstykker.  Smelt 125 g smør og hell i 6 ...

Tante Ingers flettekrans

Denne oppskriften gir en lekker og luftig flettekrans med vaniljefyll. Det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av hevetiden jeg har foreslått.   Elt sammen 5 dl he...

Flettestenger

Denne oppskriften gir to flotte, luftige flettestenger. Som alltid, er det smart å la gjærdeig heve lenge, så ikke la deg begrense av tiden jeg har foreslått. Elt sammen 5 dl helmelk, 100...

Superluftige boller

  Denne oppskriften har jeg fått av en tidligere nabo og den gir store, lekre og luftige boller. Det som er viktig er at du lar deigen få god tid til å heve, både før og etter utbaking. ...

Baguetter

Jeg oppdaget denne fantastiske oppskriften da jeg så på «Bagedysten» i Danmark. Det det danske svaret på «Hele Norge baker». Det er litt ventetid, siden det først settes en fordeig, men resultatet ...

Og da blir det pø og pø øllebrød

Kjærsten min brygger av og til øl. Jeg har funnet ut at når jeg bruker litt av mesken i brødoppskriften blir det nydelig brød. Jeg blander: 5 dl mesk 5 dl lunkent vann 1 tsk salt 1...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits