hits

Frokost

17. mai = champagne- og vaffelfrokost

Gratulerer med dagen!

Champagne- og vaffelfrokost er vel kanskje ikke det mest vanlige. Jeg blir dessuten møtt med latter på polet, når jeg ber om champagne til vafler. Uansett er dette en fantastisk tradisjon.

 

Tilbehøret er smør, brunost, rømme og diverse syltetøy. Vi serverer også med et fat spekeskinke, som faktisk smaker veldig godt sammen med vafler og rømme.

 

 
 




 

Omelett med ramsløkpølse

Omelett er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av et tapasmåltid.

4 egg

4 ss fløte

2 vårløk i strimler

2 ramsløkpølser i terninger

1 rød paprika i terninger

½ ts pepper

1 ts salt

Reven ost (så mye du liker)

Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Stek ramsløkpølsa i litt smør. Hell eggeblandingen over. Løft forsiktig på det som har stivnet, så all væsken kommer i kontakt med pannen. Tilsett resten av ingrediensene, bland sammen og strø ost på toppen. Dekk med lokk til osten har smeltet. Server med godt brød.

Omelett med pepper Jackost

Pepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. Her har jeg brukt den i omeletten min. Du kan selvfølgelig bruke en annen ost, om du vil.



4 egg

4 ss fløte

2 ss finhakket gressløk

1/4 finhakket  paprika

1 pk finhakket bacon

2 finhakkede sjampinjonger

Stek bacon og sopp i litt smør i stekepanna. Visp sammen egg, fløte, gressløk og paprika og hell blandingen over baconet og soppen. Når omeletten har satt seg litt, legges skiver av pepper jack ost over. Legg på lokk og la omeletten steke seg ferdig.

Serveres med tomat, agurk og godt brød. 

Frokostomelett

Jeg liker å kose meg med en lang og hyggelig frokost når jeg har fri. I dag har vi lagd en enkelt omelett og den smaker ekstra godt, sammen med hjemmelaget brød.



Jeg starter med å steke en pakke bacon. Jeg bruker tørrsaltet bacon. Det er litt dyrere, men du slipper å se at baconet krymper til nesten ingen ting. Når baconet er stekt, kutter jeg det i små biter. 4 egg, 4 ss fløte et lite dryss salt og pepper piskes lett sammen. Hell blandingen over i en stekepanne med smeltet smør. La blandingen stivne litt, mens du rører forsiktig med en stekespade. Når omeletten er halvstiv, tilsettes fintrimlet purre, baconet og noen skiver ost. Når omeletten er klar til servering, strør du over et lite dryss finhakket kruspersille, bretter den ene halvdelen over den andre og hvelver den over på et fat. Pynt med tomater, agurk og litt persille, om du vil.

Du finner en lettvint brødoppskrift her:

http://aperitivo.blogg.no/1483264489_.html

   

https://tracking.adviralmedia.com/click/386/56604/scandinaviandesigncenter