Fisk

Laks med potetsalat, sukkererter og agurksalat

Laksen krydres med seafood & fish fra Santa Maria og stekes i smør til den får fin farge på utsiden og fortsatt litt rosa i midten. Oppskriften på potetsalaten finner du her: http://aperitivo.blo...

Kveite på grillen, med paprikasaus og putetpuré

Kveite er en av de beste fiskene jeg vet. Her har jeg krydret den med salt og pepper, lagt på tynne skiver lime, penslet med olje og lagt den på grillen i 2 minutter på hver side. Det er viktig&nbs...

Hvitløk- og pestobakt laks med bakt potet, smørdampede grønsaker og den deilige fiskesausen til mamma

Denne deilige fiskeretten er mammas ide, som jeg med god samvittighet har stjålet. Laksefileten lages slik: 1 glass pesto 4 cm hvitløk fra tube Salt Legg laksen i en smurt, ildfast form, bla...

Grillet kveite med spennende tilbehør

Kveite er en fantastisk fisk. En kveitekotelett passer ferfekt til personer som ikke kan fordra bein, siden beinet ligger midt i koteletten og er lett å fjerne. Denne varianten får ligge i saltlake...

Kveite med rosevin- og appelsinsaus

Kveite er en nydelig fisk. her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker og en spennende saus med rosévin og appelsin.     Sausen: 2 finhakkede sjalottløk ...

Luksusterteskjell

Terteskjell kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. Her har jeg laget en litt mer lukseriøs variant, som kan være morsommere å servere.   Lag hvit saus av 2 ss smør, 2 ts k...

Stekt torsk med barolosaus, sprøstekt bacon og annapoteter

Barolo er en fantastisk vin og med en hel flaske av den, er det lett å forstå at sausen blir god. Finhakk 1 løk og fres den i litt smør, sammen med 6 brune sukkerbiter. Når blandingen har blit...

Flettet fisk med deilig pastissaus

Å flette fisken ser ganske stilig ut. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan også bruke annen fisk. Jeg anbefaler at du uansett  bruker en blanding av hvit og rød, slik at flettingen ...

Hvordan friske opp en trøtt fiskepudding

Fiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den til selv. Her har jeg servert den med ovnsbakte småpoteter, agurksalat og en nydelig saus me...

Terteskjell med fiskepudding og reker

Jeg synes det er morsomt å bla i den gamle, håndskrevne kokeboka mi og se på gamle oppskrifter. Terteskjell var en vanlig rett å servere da jeg var helt ung og kanskje glemt litt av mange. ...

Tunfisk med potetsticks og tunfiskmajones

Fersk tunfisk smaker nydelig og kan sikkert falle i smak hos gjester som egentlig ikke liker fisk også. Her har jeg laget en variant med sprøstekte potetsticks, tunfiskmajones og asp...

Kveite med linser, rødvinssaus, ertepuré og gulrot- og sellerirotpuré

Kveite er en av mine fiskefavoritter. Denne varianten med rødvinssaus, smaker nydelig. Brun 300 g aromasopp eller sjampinjong i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter. Finhakk 3 fedd hvitløk og ...

Spennende fiskesaus med Pastis

Denne fiskesausen, med en smak av anis, smaker nydelig til all slags hvit og rød fisk. Start med å frese 2 finhakkede løk, 3 gulrøtter i terninger, 1 fedd finhakket hvitløk og 1...

Piggvar med sennepssaus

Piggvar er en nydelig fisk. Her har jeg brukt fileter, som jeg har krydret med salt og pepper og stekt dem raskt i smør i en grillpanne. Sausen består av 3 finhakkede sjalottløk, som ...

Hjemmelaget fiskekraft

Det er enkelt og billig å lage fiskekraft selv. Når jeg kjøper fisk i fiskedisken og de skjærer ut filetene for meg, tar jeg alltid med avskjæret. Dette legger jeg i en kjele når jeg...

Kveitefilet med mandelflak og nydelig smørsaus

Denne retten har en del elementer som skal være ferdige samtidig, så det er litt jobb med den, men det smaker helt nydelig og er virkelig verdt jobben.   Bruk 800 g kveitefilet m...

Salma med litt smak av Østen - en nydelig og lettlagd forrett

Denne forretten er rask og enkel å lage og smaker godt av Østen. Bland 1 ss sesamolje, 2 ss soyasaus, saften av 2 lime, 2 ss hvitvinseddik, 2 ss honning og 2 ss brunt sukker. Del 300 g salma i s...

Den veldig gode fiskesausen til moren min

Denne nydelige fiskesauseen har moren min funnet på og den passer til stort sett all slags fisk. 1 gulrot deles i små terninger, 2 hvitløksfedd finhakkes og 2 vårløk finstrimles. Alt freses...

Røykelaks med Skagensalat

Denne forretten kan gjøres nesten klar på forhånd, så den er grei å servere til mange gjester. Denne porsjonen er til 8 og vi synes den smaker nydelig. 400 g røykelaks Bland sammen 160 g rensed...

Ørretforrett

Denne forretten lager seg nesten selv. Fisken gjøres klar i minimum 2 timer før servering og settes kaldt. Det sprø landbrødet legges på ved servering. Jeg bruker rå 200 g ørret, som jeg le...

Fiskeform med snøfrisk og erter

Denne fiskeformen er en god hverdagsrett som smaker godt med båtpoteter til, men det går fint med kokte også. Valgfri fisk deles i terninger og legges i en smurt, ildfast for...

Ørretfilet med soppstuing, agurksalat og bakte småtomater

Ørret med soppstuing er vel kanskje ikke den vanligste kombinasjonen, men det smaker nydelig sammen. Agurksalaten: Agurken skrelles og deles på langs med ostehøvel, før den legges i en lak...

Torsk sous vide med råstekte poteter, glaserte gulrøtter, ertepuré og bacon

Denne nydelige retten består av en ertepuré, fersk torskefilet, sprø, råstekte poteter, sprøstekte baconterninger og glasert gulrot. Jeg har pyntet den med gaukesyre, som både er dekorativt og...

Makrell i tomat av egenfisket makrell

Vi fisket mye makrell i Lillesand i sommer. Vi la noe på grillen og noe gikk i røykeovnen. Etter å ha spist middag, var det fortsatt mye makrell igjen, og den eldste sønnen min foreslo makrell i to...

Kveitefilet med baconterninger, ertepuré og amaronesaus

  Dette er en helt nydelig rett og en av mine absolutte favoritter. Denne gangen har vi hatt kveita i sous viden på 47 grader i 30 minutter, men det går helt fint å bake den i ovnen...

Røkt ørretkrem til forrett

Det kjekke med denne forretten, er at mye kan gjøres klart mange timer i forveien, så den er enkel å servere til mange gjester. 100 g røkt ørret i bittesmå terninger 1/2 pk snøfrisk 3/4 boks c...

Tunfiskbiff med noe som ligner på gremolata

Tunfisk er en av de beste fiskene jeg vet. Når den er lekkert stekt på grillen med rosa kjerne, får du knapt noe bedre. Om du kun har smakt tunfisk fra boks, kan jeg love at dette ab...

Deilig fisk i form

I dag serverer jeg laks og grønnsaker i form. Denne retten ble til i forbindelse med at jeg ikke hadde oppvaskmaskin, men da la jeg også skivede poteter i bunnen, slik at det ble minimalt med op...

Pankofish and chips med tartarsaus - eller fiskepinner, om du vil

Denne retten er veldig populær hos oss og jeg synes det er smart å lage den om sommeren, når du kan stå med frityrkjelen ute. Fisken i fish and chips skal egentlig lages med en røre av mel, øl og b...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits