Desserter

Lettvint mangois

Denne lettvinte mangoiskremen kan du lage på to minutter. Det er kun innfrysningen som tar litt tid. Mangopuréen får du kjøpt på asiatiske butikker. 1 pakke mangopuré 1 boks søtet, kondensert m...

Twixiskake

De fleste har vel smakt Twixsjokolade. Om du synes den er god, vil du garantert like denne iskaka, som består av en kjeksbunn, en karamellis og sjokolade rislet over toppen.    Om du ...

Crumble med rabarbra og jordbær

Crumble er  en nydelig dessert, som kan varieres i det uendelige. Du kan også velge om du vil servere den i porsjonsformer eller i en stor form, som jeg har gjort her. Start med crumbelen: ...

Lettvint iskrem med mandelspon

Jeg kom over denne lettvinte iskremen i et matblad. Du bruker iskremmaskin om du har, men om du ikke har det, kan du helle den flytende isen i en bolle, sette den i fryseren og røre hver halvtime, ...

Fruktsalat

Fruktsalat ser fristende ut og smaker deilig til dessert, både sammen med is, vaniljesaus, krem og kesam med vanilje. Denne salaten består av jordbær, delt i fire, blåbær, kivi i små biter, brin...

Banan- og ostekake med friske bær, vaniljesaus og is

Denne deilige kaken serverer jeg mens den fortsatt er ganske varm. Det er sønnen min som fant oppskriften på en amerikansk matside. Vi serverer den med is, friske bær og vaniljesaus. Den kan gjerne...

Smuldrepai med blåbær, bringebær og pistasj

  Denne smuldrepaien er både god og enkel å lage. Den han også lages på grillen, men da må du bruke en form som tåler det. Legg 200 g bringebær og 200 g blåbær i ildfast form. Bland inn 3 ss...

Grillet banan - godt og enkelt

Når du først griller, er det lettvint å lage desserten på grillen også. Grillet banan smaker godt og du velger selv hvor "voksen" du vil gjøre den. Snitt 1 banan per pers. på langs og stikk ned ...

Pæredessert med pisang ambon og after eight

Denne desserten er enkel å lage. Jeg fant den i en reklame for en matklubb for ca. 30 år siden. Legg pærene fra 1 boks i en ildfast form. Hell på ca. 2 dl pisang ambon (likør). Legg ...

Nydelig dessertkake med smashkuler

Denne dessertkaken er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før og smake akkurat like godt. Smør og strø en liten kakeform med mel. Pisk 3 eggehv...

Fruktdessert med vaniljekesam og hjemmelaget sjokoladeknekk

Denne desserten er praktisk når du skal ha gjester, siden den kan gjøres nesten klar på forhånd og kun strø over sjokoladeknekken ved servering. Start med sjokoladeknekken. Smelt 1 plate valgf...

Deilig karamellsaus til is

Karamellsaus med salt: Smelt 150 g sukker i en sautépanne (stekepanne med høye kanter) på middels varme. Sukkeret skal nå bli til karamell. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet (da vil suk...

Dronning Maudfromasj

Dronning Maudfromasj er en skikkelig festdessert og passer godt på nyttårsaften. Den er enkel å lage og smaker godt. Dersom du vil hvelve fromasjen over på fat før servering, går det fint, men...

Ris à la Mande

Ris à la Mande er den danske broren til riskrem og den smaker mye bedre. Den har revet marsipan i stedet for sukker og litt krønsj i form av mandelspon.    Kok grøt med 1 ltr mel...

Romrosinis med karamelliserte mandelflak og masse annet godt

Romrosinis var favorittisen min i barndommen og den smaker enda bedre nå når jeg lager den selv. Her har jeg pyntet med ekstra romrosiner, karamelliserte mandelflak, pikekyss, physalis, b...

Pistasjis med vanilje

Knus 150 g pistasjkjerner i en blender med 50 g sukker. Del 1 vaniljestang av god kvalitet (f.eks. Tahiti) på langs og skrap ut frøene. Kok langsomt opp 5 dl melk og 3 dl fløte med pistasjkjernene ...

Sjokoladekledd rabarbra- og jordbæris med jordbærcoulis

Dette er en skikkelig festdessert, som jeg synes det er hyggelig å servere. Alt lages klart i forveien, så det er bare å ta opp isen fra fryseren og legge alt på tallerkerkener ved servering ...

Hjemmelaget vaniljeis med urtesukker

Hjemmelaget is er helt nydelig. Jeg husker godt den aller første gangen jeg lagde is. Det var på kjøkkenskolen på ungdomsskolen. Vi fikk hvert vårt lille plastbeger, som vi skrev navnet vårt på og ...

Crème brûlée

Crème brûlée er det franske svaret på karamellpudding. Crème brûlée er en smart dessert å servere når du skal ha gjester, for du kan gjøre det meste klart dagen før, sånn at du kun legger sukk...

Tiramisu - en enkel og velsmakende italiensk dessert

Italia har mange gode desserter, og denne er helt nydelig, lett å lage og kan gjøres helt klar på forhånd, om du skal ha gjester. Den kan også lages i porsjonsskåler. Denne oppskriften er passe til...

Sjokoladefondant med chili

Jeg varmer 200 g kokesjokolade med chili sammen med 250 g smør på veldig lav varme i en kjele til det har smeltet. Samtidig visper jeg sammen 5 egg med 150 g sukker og blander inn 150 g ...

Smuldrepai (eller crumble om du vil)

Smuldrepai er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Du gjør den nesten klar på morgenen, tar frem is og setter paien i ovnen under middagen, så er den klar når gjestene er det. De...

Helt på bærtur - i egen hage

Vi er veldig heldige som har en koselig hage. I tillegg til den lille kjøkkenhagen, har vi et lite naturområde hvor det vokser blåbær, skinntryte, tyttebær og røsslyng. I d...
Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits