hits

Armensk

Basturma

Basturma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia.


 

Den ene sønnen min og jeg bestemte oss for å gjøre et forsøk på å lage det selv. Vi har renskjært et stykke indrefilet (sikkert råflott) og druknet det i grovt havsalt i 4 dager. Skylt av saltet og lagt kjøttet 1 time i vannbad. Tørket godt av og presset ut mesteparten av vannet. Pakket kjøttet inn i kjøkkenhåndkle og hengt det til tørk på kjøla i 2 uker med en bolle under, som fanget opp drypp.

  

 

Etter de 2 ukene, smørte vi på Chaimen Spice Rub, som består av 1 ss salt, 3 ss bukkehornkløver, 3 ss paprika, 1 ss sort pepper, 1 ss hvitløkspulver, 1/2 ss cayennepepper, 1 ss allehånde, 1 ss malt spisskummen og 2 dl varmt vann. Vi lot kjøttet henge i 2 uker til og i dag kan vi glede oss over resultatet.