Torsk og sandefjordsmør som julemiddag

Siden bonusfaren min er fra sørlandet, står torsk med sandefjorsmør på bordet på julaften.

 

Han reiser på fiskebrygga gørrtidlig på morgenen på julaften og henter den helt nyslaktede torsken.  

To store skiver torsk per person trekkes i vann med mye salt i ca. 10 min.

Start med sandefjordsmøret:

Kok opp et beger fløte med en bunt finhakket persille. Tilsett i ca. 250 g meierismør litt etter litt og kok forsiktig opp mellom hver omgang, så ikke sausen skiller seg. Når alt smøret er tilsatt, fortsett kokingen forsiktig til passe konsistens. Her må man prøve seg fram. Server poteter, sennep og eventuelt gulrøtter til. God jul!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg