Vitello tonnato

Tonnatoen

1 boks tunfisk i olje

1 pk majones

1/3 del glass kapers

Saften av en halv sitron

1 ss dijonsennep

Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til servering. 

Kalven

1 kalvefilet, ca. 800 g

2 ss olje

2 ss smør

1 finhakket løk

2 gulrøtter i små terninger

2 stilker stangselleri

2 fedd finhakket hvitløk

4 dl hvitvin

1 neve hakket bladpersille

3 laurbærblader

1 neve basilikum

Salt

Pepper

Smør inn kalvefileten med olivenolje, salt og pepper. Brun kalvefileten på alle kanter på grill eller i grillpanne.

Fres løk, gulrøtter, stangselleri og hvitløk i olje og smør. Tilsett hvitvin, persille, laurbærblader, basilikum, salt og pepper.

Legg i kjøttet, hell på vann til det dekker, sett i termometer og la det syde til termometeret viser 54 grader.

La kjøttet hvile i noen minutter, før det skjæres i tynne skiver.

Kalven legges på fat eller tallerken, med tonnatoen over. Server med kapers og litt urter. Her har jeg servert retten som en hovedrett, med båtpoteter til. Du finner oppskrift på båtpoteter her:

http://aperitivomat.blogg.no/1470374416_deilig_reinsdyrbiff_m.html

Kraften koker jeg inn til ca 1/4 og fryser ned for å bruke til suppe eller saus senere.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg