Kveitefilet med ertepuré og hvitvinssaus

Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kveitefilet

Salt og pepper

Sausen:

4 finhakkede sjalottløk

3 dl hvitvin

2 dl fløte

1 ss fiskefond

100 g smør i klatter

1 neve finhakket gressløk

Løk og vin kokes til det er igjen ca. 1 ss væske. Tilsett fløte og kok til det tykner. Tilsett fiskefond og smør. Varm opp til kokepunktet. Tilsett gressløk og server.

Oppskrift på ertepuré finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1479026257_ertepur.html

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Server med valgfrie poteter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg