Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1.
1 kokt hummer
2 ss parmesan
2 ss olivenolje
1 kvast frisk estragon
8-10 asparges
6 ss avokadokrem
6 ss aioli
gressløk og dill
Drypp olivenolje over kjøttet. Riv godt med parmesan over. Dryss over nykvernet salt og pepper.
Sett grillelementet i stekeovnen på fullt og grill hummeren til den er gjennomvarm og osten er gyllen. Det tar ca. 5 minutter.
Fres aspargesen i smør til den er mør.
Legg avokadokrem og aioli på hummeren. Legg aspargesen rundt og oppå hummeren. Pynt med estragon, dill og gressløk.
Avokadokrem:
1 avokado
1 fedd hvitløk
1 ss limesaft
Salt og pepper
Del avokadoen i to og ta ut fruktkjøttet. Finhakk hvitløken og rødløken. Alt blandes godt sammen med en gaffel eller forsiktig med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt med litt sitron.
Du finner oppskrift på aioli er, eller du kan kjøpe ferdig:
http://aperitivomat.blogg.no/1498980736_aioli__hjemmelaget_er_lett__lage_og_smaker_aller_best.html
Retten kan gjerne serveres med nystekte baguetter. Du finner oppskrift her.
Så godt ut. Kanskje jeg prøver det på nyttårsaften…
Ja, det er fin festmat, som passer godt på en sånn dag 😃