800 g breiflabbfilet, delt i 4 biter.
2 pk. bacon
Salt og pepper
Skyll og tørk av fisken. Krydre den med salt og pepper. Pakk den inn i bacon og sett den i en smurt eller oljet ildfast form. Bakes i ovnen på 220 grader, til baconet er gyllent.
Røstien:
6 store poteter
1 løk
1 gulrot
1 ts salt
1/2 sellerirot
1/2 ts pepper
2 ss smør
Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre pr røsti, ca. 5 minutter på hver side. Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.
Sausen:
2 finhakkede løk
2 ss smør
2 laurbærblader
3 dl hvitvin
2 ss kyllingfond
150 g blåskimmelost
5 dl fløte
Fres løken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, fond og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.
Serveres med asparges eller andre grønnsaker etter smak og behag.
Ser utrolig godt ut! 😀
Victoria Larsen: Takk 🙂