De fleste elementene på tallerken er kalde og kan gjøres klar tidlig på dagen.
For hver gjest beregner jeg:
50 g hvit fisk etter eget ønske
1 kamskjell inkl. rognen
1 kreps
5 ferske reker
I forkant lager jeg ferdig:
Sennepssausen:
http://aperitivomat.blogg.no/1505113448_sennepssaus_til_rykelaksgravlaks.html
Ertepureen:
http://aperitivomat.blogg.no/1479026257_ertepur.html
Agurksalaten:
Agurken skrelles og deles på langs med ostehøvel, før den legges i en lake av 2 dl vann, 1/2 dl eddik og 1 ss sukker. Smak til med salt og pepper. La det stå og trekke i minimum 1 time.
Når maten skal serveres, krydres fisken med salt og pepper og stekes raskt på begge sider i smør. Kamskjell inkl. rogn stekes i samme smør, på høy varme, raskt på en side i smør. Hell stekesmør over under stekingen. Varm opp ertepureen og hell den over i en sprøytepose.
Legg sausen med en skje på den ene siden av tallerknen, og dra en stripe fra midten av de og ut mot den ande siden. Sprøyt en liten tert med ertepure og dander resten av elementene utover. Jeg har lagt en skive rødbet under agurken, men det er ikke nødvendig.
Pynt med litt dill og ev. noen spirer.