Karamellsaus

300 g sukker

3 ss vann

3 dl kremfløte

125 g smør i terninger

0,5 ts maldonsalt

Hell sukker og vann i en gryte. La blandingen koke uten å røre. Blandingen vil først tørke inn etter hvert som vannet fordamper. Deretter vil sukkeret smelte og bli flytende og lysebrunt. Det tar 10 -15 min.

Tilsett smøret og rør så smøret smelter. Ta gryten av platen.

Kok opp fløten i en kjele og hell den litt etter litt over karamellen. Karamellen vil begynne å fosskoke, så hell i fløten litt av gangen. Rør mens karamellen småkoker i 5 min. Tilsett salt, ta gryten av platen og la karamellen avkjøles til dagen etter.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg