Ras el hanout er en nordafrikansk krydderblanding. Du finner det på nettet og i velassorterte butikker. Denne retten lukter helt nydelig og smaker enda bedre. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
1 stk hel kylling
2 ss ras el hanout
1 ts finhakket fersk ingefær (eller fra tube)
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts malt kanel
1 ts finhakket chili (eller fra tube)
1 ts hvitløk (eller fra tube)
2 ss olivenolje
1 dl vann
Bland krydderet med oljen, stikk masse hull i kyllingen og maser krydderblandingen godt inn i kyllingen.
Legg kyllingen i en ildfast form og tilsett vann.
Dekk formen med aluminiumsfolie og stek kyllingen på 200 grader i cirka 45 minutter. Ta den ut og la den hvile i cirka ti minutter, sett ovnen på grill og grill kyllingen i ti minutter. Den er ferdig når det siver klar væske ut når du stikker en kniv i låret.
Spar saften fra kyllingen til couscousen.
Dressing:
Saften av 1 sitron
1 dl kyllingkraft fra stekingen
1 ss honning
1 ts paprikapulver
5 ts cayenne
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Alt blandes og settes til side.
Couscous:
250 g couscous
0.5 ts gurkemeie
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
3 dl vann
8 tørkede fiken, i terninger
8 tørkede aprikoser i terninger
8 dadler terninger
2 vårløk, i skiver
4 ss cashewnøtter, grovhakkede
2 ss finhakket, frisk koriander
Bland couscous, gurkemeie, olje og salt i en bolle. Tilsett vann og tørkede frukter i en liten kjele, kok opp.
Sil kokevannet over bollen med couscous og sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i ca 10 minutter til væsken er absorbert. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Smak til med dressingen, tilsett fruktbiter, vårløk, nøtter og koriander.
Bland forsiktig og legg kyllingen oppå.