Grillspyd kan varieres i det uendelige og smaker ekstra godt en varm sommerkveld. Dette er laget med lammekjøtt, men du kan gjerne erstatte det med f.eks. biff eller svin. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
600 g lammekjøtt i store terninger (f.eks. flatbiff eller ytrefilet)
1 dl rødvin
0,5 dl nøytral olje
2 ss tzatzikikrydder
Start med å blande marinaden til kjøttet, legg i kjøttet og la det marinere i minimum 2 timer, gjerne over natten.
Tre kjøttet på spyd, sammen med f.eks. båter av løk og store paprikabiter. Grilles i noen minutter på hver side. Kjøttet kan med fordel være rosa i midten.
Serveres med båtpoteter og tzatziki.
Potetene: Risle litt olivenolje i en langpanne. Del potenene i båter, legg dem i langpanna, dryss over salt, pepper og tzatzikikrydder. Risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrus de ned til 200 grader og la dem steke videre til de er sprø utenpå og myke inni.
Du finner oppskrift på deilig tzatziki her:
http://aperitivomat.blogg.no/1469019110_solskinn_og_sommerfer.html
Høres skikkelig godt ut.