hits

Langtidskokt "pulled beef"

Denne langtidskokte retten fra Kina er vel verdt ventingen og den gjør seg nesten selv.

Til denne deilige kinesiske retten, med smak bl.a. av appelsin skal det brukes forpart av storfe (f.eks. høyrygg). Jeg legger den i marinaden kvelden i forveien og setter den kaldt om natta. Deretter setter jeg den i ovnen, før jeg reiser på jobben. Da er den klar til bruk når vi kommer sultne hjem.

 

4 porsjoner

1200 g høyrygg av storfe eller annen forpart uten ben

2,5 dl kjøttkraft (eller fond + vann)

1,5 dl mørk soyasaus

1,5 dl tørr sherry

Juice og revet skall av 1 appelsin

2 ss brunt sukker

5 knuste hvitløksfedd

5 grovhakkede sjalottløk

1 lite stykke fersk, skrelt ingefær, finhakket

5 vårløk finstrimlet

3 stjerneanis

1 kanelbarkebit

1/4 ts Szechuan pepperkorn, knust

4 ss maismel oppløst i litt kaldt vann

1 rød chili finstrimlet, til serveringen

 

Skjær kjøttet i tykke skiver og dem i en stor gryte sammen med hvitløk, sjalottløk, stjerneanis og kanelbark.

Bland soyasaus, sherry, appelsinjuice og skall, sukker og ingefær i en bolle, rør det sammen og hell det over oksekjøttet og tilsett pepper og halvparten av vårløken.

Sett på lokk og sett gryten lavt i ovnen på 80 grader i 10 timer.

Legg kjøttet over på en fjøl og dekk det til med folie.

Rør maismelblandingen inn i kraften, sett gryten på en plate med sterk varme og kok i ca. 30 minutter til kraften har blitt tykkere.

Bruk to gafler til å rive biffen og bland den inn i sausen. Dryss på chili og resten av vårløken ved servering.

Serveres med nudler og litt frisk salat. Du trenger ikke dressing, siden kraften fra kjøttet er skikkelig smakfull.

Én kommentar

Lilli

04.07.2018 kl.21:37

Det hørtes veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv