hits

Langtidskokt "pulled beef"

Denne langtidskokte retten fra Kina er vel verdt ventingen og den gjør seg nesten selv.

Til denne deilige kinesiske retten, med smak bl.a. av appelsin skal det brukes forpart av storfe (f.eks. høyrygg). Jeg legger den i marinaden kvelden i forveien og setter den kaldt om natta. Deretter setter jeg den i ovnen, før jeg reiser på jobben. Da er den klar til bruk når vi kommer sultne hjem.

 

4 porsjoner

1200 g høyrygg av storfe eller annen forpart uten ben

2,5 dl kjøttkraft (eller fond + vann)

1,5 dl mørk soyasaus

1,5 dl tørr sherry

Juice og revet skall av 1 appelsin

2 ss brunt sukker

5 knuste hvitløksfedd

5 grovhakkede sjalottløk

1 lite stykke fersk, skrelt ingefær, finhakket

5 vårløk finstrimlet

3 stjerneanis

1 kanelbarkebit

1/4 ts Szechuan pepperkorn, knust

4 ss maismel oppløst i litt kaldt vann

1 rød chili finstrimlet, til serveringen

 

Skjær kjøttet i tykke skiver og dem i en stor gryte sammen med hvitløk, sjalottløk, stjerneanis og kanelbark.

Bland soyasaus, sherry, appelsinjuice og skall, sukker og ingefær i en bolle, rør det sammen og hell det over oksekjøttet og tilsett pepper og halvparten av vårløken.

Sett på lokk og sett gryten lavt i ovnen på 80 grader i 10 timer.

Legg kjøttet over på en fjøl og dekk det til med folie.

Rør maismelblandingen inn i kraften, sett gryten på en plate med sterk varme og kok i ca. 30 minutter til kraften har blitt tykkere.

Bruk to gafler til å rive biffen og bland den inn i sausen. Dryss på chili og resten av vårløken ved servering.

Serveres med nudler og litt frisk salat. Du trenger ikke dressing, siden kraften fra kjøttet er skikkelig smakfull.

Én kommentar

Det hørtes veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar