hits

Libanesisk lam og ris

Libanon har nydelig, smaksrik mat, med mange spennende krydder og masse urter. Denne retten er veldig enkel å lage. Lompene og krydderblandingen får du i asiatiske butikker. Om du ikke finner lompene, kan du bruke tacolomper - ikke det samme, men blir godt likevel. Dersom du ikke finner krydderet, kan du lage det selv. 

 

 

500 g kjøttdeig av lam

3 ss olje

2 finhakket løk

4 fedd finhakket hvitløk

4 ss libanesisk 7-krydder (se eget bilde nedenfor)

1 ts salt

1 ts pepper

3 dl jasminris

6-7 dl hønse- eller lammekraft

50 g pistasjnøtter

2 ss finhakket frisk mynte

2 ss finhakket frisk persille

2 1⁄2 dl gresk yoghurt

 

Agurksalat:

1 agurk

1/2 ts salt

½ ts pepper

Saften av 1/2 sitron

2,5 ss olivenolje

 

Stek kjøttdeigen i en dyp panne eller gryte. Tilsett 7-krydder, salt, pepper, løk og hvitløk. Fres videre til løken er myk og blank.

Tilsett risen og fres i et minutt under omrøring. Tilsett kraft og kok opp. Senk varmen og la det koke under lokk. Rør om av og til og la alt småkoke til risen er gjennomkokt og all væske er borte, ca. 20 minutter.  Vend inn grovhakkede pistasjnøtter og mynte.

Del agurken i små terninger og bland den med resten av ingrediensene.

Serveres som taco, med libanesisk lompe, smør på youghurt. Legg på kjøtt og agurk. Rull sammen og kos deg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv