Blåskjell på italiensk vis

Blåskjell kan varieres i det uendelige. Jeg lager stadig nye varianter. Denne smaker godt av Italia og er passe til 4 personer, dersom den serveres alene som hovedrett og 8 personer, dersom den serveres med pasta.

2 kg blåskjell

4 finhakkede løk

4 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket oregano

1 ss tørket timian

4 ss fiskefond

1 fl. hakkede tomater (Mutti)

1 glass hakkede, soltørkede tomater

1 lite glass oliven

Reven peccorino (eller parmesan)

Start med sausen. Fres løk og hvitløk i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett oregano, timian, fond, hakkede tomater og avrente, soltørkede tomater. La det koke i ca 1 time. Tilsett oliven og blåskjellene, rør rundt og la det trekke under lokk til skjellene har åpnet seg. Serveres med et dryss peccorinp, pasta eller godt italiensk brød, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1481126030_foccacia.html

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg