hits

Blåskjell på italiensk vis

Blåskjell kan varieres i det uendelige. Jeg lager stadig nye varianter. Denne smaker godt av Italia og er passe til 4 personer, dersom den serveres alene som hovedrett og 8 personer, dersom den serveres med pasta. 

2 kg blåskjell

4 finhakkede løk

4 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket oregano

1 ss tørket timian

4 ss fiskefond

1 fl. hakkede tomater (Mutti)

1 glass hakkede, soltørkede tomater

1 lite glass oliven

Reven peccorino (eller parmesan)

Start med sausen. Fres løk og hvitløk i litt av oljen fra de soltørkede tomatene. Tilsett oregano, timian, fond, hakkede tomater og avrente, soltørkede tomater. La det koke i ca 1 time. Tilsett oliven og blåskjellene, rør rundt og la det trekke under lokk til skjellene har åpnet seg. Serveres med et dryss peccorinp, pasta eller godt italiensk brød, f.eks. foccacia, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1481126030_foccacia.html 

 

Én kommentar

Rørleggerfrue ♥

09.06.2018 kl.12:49

Jeg har aldri turt å smake på blåskjell.... Men gud så godt det så ut!

Siv Ellen

09.06.2018 kl.13:29

Rørleggerfrue: En gang må være den første. Smaker kjempegodt ?

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv