hits

Svinemage med ovnsbakte beter i ovnen

Jeg synes svinemage er en av de bedre stykkene på grisen. Den har mye smak, men trenger en del tid i ovnen for å bli helt mør.

1 løk

1 pakke strimlet aromasopp

2 pakker strimlet betemiks

1,2 kg svinemage

2 laurbærblader

3 dl rødvin

4 ss oksefond

2 dl vann

Salt og pepper

Fordel alle ingrediensene i en ildfast form med svinemagen på toppen. Pakk aluminiumsfolie over og sett den i ovnen på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 3 timer. Ta av folien, sett opp temperaturen til 200 grader og stek videre til svinemagen har fått fin farge. 

Serveres med valgfrie poteter og ovnsbakte beter, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivo.blogg.no/1497243235_ovnsbakte_betestrimler.html

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv