hits

Bakt laks med teryiakisaus, spinat og mangosalat

Jeg er veldig glad i japansk mat og denne retten er absolutt en av favorittene mine.

800 g laksefilet 

2 dl teriyakisaus 

4 fedd finrevet hvitløk 

2 ts ingefær finrevet fersk 

1 finhakket rød chili 

 200 g spinat 

1/2 agurk

1 mango, renset og delt i terninger 

salt og nykvernet pepper 

jasminris 

frisk mynte 

frisk koriander

Kok risen etter anvisning på pakken.

Bland teriyakisausen sammen med 3 finrevne hvitløkfedd, ingefær og chili.

Del laksen i passe porsjonsstykker og legg laksestykkene i en ildfast form, smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med litt av sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Varm en stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og resten av hvitløken og rør til spinat akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge.

Server den bakte laksen med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp over litt ekstra saus, finhakket chili og sesamfrø.

7 kommentarer

Silje

19.04.2018 kl.06:43

Dette så godt ut:) Takk for tips.

Victoria

19.04.2018 kl.11:10

ser jo helt nydelig ut :D

Selma

19.04.2018 kl.13:37

Det så skikkelig digg ut!!

Heidi MJ

19.04.2018 kl.14:58

Det så utrolig godt ut!

Stine Jensen

20.04.2018 kl.08:11

Dette så fantastisk ut! Kanskje jeg må lage denne neste uke :)

Siri Alvær

20.04.2018 kl.22:48

Ser supergodt ut!

Cathrine Ruth

18.05.2018 kl.17:39

mmm... mango i salat høres kjempe godt ut. det ser veldig godt ut alt sammen egentlig, men jeg er ikke veldig fan av klissete sauser. er denne det? :)

Siv Ellen

19.05.2018 kl.07:32

Cathrine Ruth: Den er ganske tyktflytende, men om du kun smører et tynt lag på fisken, blir det mer som en marinade enn en saus ?

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv