hits

Kinesisk BBQ-kylling

Jeg liker å lage kinesisk mat. Den smaker mye, uten å være sterk (om du ikke vil det selv da).

Start med marinaden:

5 finhakkede hvitløksfedd

1 cm finhakket fersk ingefær

2,5 dl hoisin sauce

1,75 dl sherry wine

1,75 dl soyasaus

1,75 dl sukker

1⁄2 ts chinese fivespicekrydder

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle til sukkeret er oppløst. 

500 g kyllingfilet i strimler legges i marinaden, gjerne over natten, men minimum 1 time.

1 strimlet løk

1 strimlet rødløk

1 boks bambusskudd

1 boks ananas

1 boks vannkastanjer

2 strimlede paprika

Kyllingfileten fiskes ut av marinaden og brunes raskt i olje i en wok eller stekepanne med høye kanter, sammen med løken.

Tilsett marinaden fra kyllingen, rødløk, bambusskudd og vannkastanjer og la det koke i noen minutter, så ikke rødløken lenger smaker rått. Tilsett paprika, la den trekke med et par minuter. Serveres med ris eller nudler.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv