hits

Hjort hotpot

Hotpot er en deilig rett fra Storbritania. Jeg har laget en variant med hjort og den ble helt nydelig også.

100 g smør

900 g hjort, gjerne fra forpart i store terninger

2 hakkede løk

4 gulrøtter i skiver

25 g hvetemel

4 ss worcestershire sauce

500 ml viltkraft, eller vann og fond

4 laurbærblader

900 g poteter i skiver

Brun kjøttet i en gryte med smør.

Stek løken og gulrøttene i samme gryte. Dryss over mel og rør rundt. Hell over worcestershire saus, hell over kraftenog kok opp. Rør inn kjøttet og laurbærene. Skru av varmen og legg over potetskivene. Dryss over salt, pepper og mer smør. Dekk med lokk og sett kjelen i ovnen på 180 grader i 4 timer.

Fjern lokket, legg på noen klatter smør, sett opp varmen til 200 grader og la stå til potetene får en lekker, brun farge.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv