Kylling med mangosalsa og tortilla

Denne deilige retten med smak av Thailand, kan det meste forberedes i god tid før gjestene kommer og er enkel å servere til mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer:

 

650 g kyllingfilet

Marinade:

4 dl sweet chili dipping sauce

1 finhakket chili

3 fedd finhakket hvitløk

2 cm finrevet ingefær

Salt og pepper

Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingen i strimler og rør dem inn i marinaden og la det marineres i kjøleskapet i minimum to timer, men gjerne over natten. Kyllingen kan enten trekkes på grillspyd og grilles til de er gjennomstekte, eller legges utover en stekeplate, rislet med olje og stekes i ovnen på 200 grader til de er klare.

 

Limedipp:

Saften av 1 lime

3 dl tyrkisk eller gresk yoghurt

2 ts honning

1/2 ts salt

1 ts malt, svart pepper

Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.

 

Mangosalsa:

1 mango i terninger

1 finstrimlet vårløk

1/2 rød paprika i små terninger

1/2 agurk i små terninger

Saften av 1 lime

1 neve finhakket koriander

1/2 ts salt

1 ts pepper

Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.

 

Til servering:

8 tortillalefser, varmet i folie i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter.

1 potte frisk koriander

2 lime i båter

Server kyllingspydene med alt tilbehøret og la gjestene sette sammen sine egne varianter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg