hits

Prinsessekake med pistasj

Jeg er veldig glad i gjærbakst og denne prinsessekaka med pistasj er nok en av mine favoritter.

3.5 dl melk 

25 g gjær 

90 g sukker 

3 ts kardemomme 

650 g hvetemel 

125 g smør, romtemperert i små biter 

1 sammenpisket egg til pensling 

Varm melken til fingervarm (37 grader). Elt sammen alle ingrediensene til deigen. Kjør deigen videre ved middels hastighet til den er smidig og slipper bollen, 10-15 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse i romtemperatur.

Pistasjfyll: 

150 g pistasjnøtter 

100 g sukker 

100 g smør 

Hakk pistasjkjernene til fint mel i en hurtigmikser og rør dem sammen med sukker og smør.

Hell deigen over på en lett melet kjøkkenbenk og arbeid den godt sammen. Rull deigen til en tykk pølse og kjevl den ut til et rektangel, 50 x 25 cm. Smør nøtteblandingen jevnt utover leiven. Rull leiven sammen som en rullekake og del den i omtrent 15 like store biter.

Kle en rund kakeform, 26-28 cm i diameter, med bakepapir. Legg snurrene ved siden av hverandre i formen. Det skal være litt luft mellom snurrene slik at de vokser sammen under heving (får du ikke plass til alle snurrene i formen får du heller steke et par ved siden av). Dekk til med plastfolie og etterhev i ca. 1 time.

Pensle med sammenvispet egg og stek kaken på nest nederste rille ved 180 grader i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Glasur 

200 g kremost naturell 

1.5 dl melis 

Saften av 1 lime   

Visp sammen kremost og melis, tilsett limesaft og visp til glasuren blir litt luftig.

Topp den avkjølte kaken med glasuren.

Én kommentar

znippen

15.04.2018 kl.20:26

Denne så utrolig god ut, takk for oppskrift :D Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge meg :)

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv