hits

Couscous for glutenallergikere

Mange nord-Afrikanske retter skal serveres med couscous. Jeg fant ut at jeg ville forsøke å bruke quinoa i stedet og dette ble svært vellykket.

Til 4 personer bruker du 2 dl quinoa og 4 dl vann.

Skyll quinoaen og legg den i tørr, brennvarm kjele, til den skifter farge. Det går ganske fort. Tilsett litt olje og finhakket løk. Hell på vann, en neve rosiner og kok som forklart på quinoapakken.  Tilsett en liten pose pinjekjærner og finhakkede urter, f.eks. mynte og koriander. Serveres med f.eks. tagine eller grillmat. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv