hits

Gresk, utbeinet lammelår

Her har jeg kjøpt et lammelår, som jeg har beinet ut selv. Om du ikke vet hvordan du skal gjøre det, kan du få det gjort i ferskvaredisken på Meny eller du kan bruke lammet med beinet i.

Start med å helle 1 flaske Mutti, hakkede tomater på flaske i en langpanne (om du ikke får tak i denne, kan du bruke 2 bokser av et annet merke). Tilsett 1 glass marinert hvitløk, 1 glass oliven, 4 løk i strimler, 1 aubergine i terninger, 1 squash i terninger, 1 glass soltørka tomater, 1 pk aromasopp i skiver og 500 g småpoteter, delt i to. Dryss over masse oregano, noen kvister frisk rosmarin litt salt og pepper. Sett formen i ovnen i 30 minutter på 250 grader.

Hell over 1 glass marinert fetaost i terninger. Ben ut lammet, bind det opp og krydre med salt, pepper, rosmarin og oregano og legg det på toppen av grønnsakene. Sett i ovnen på 125 grader og la det steke i 3 timer til termometeret viser 65-70 grader.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv