hits

Salte kjekspinner

Salte kjekspinner kan være godt til både supper og andre forretter. De kan varieres med å tilsette forskjellige urter, som passer til det de skal brukes sammen med. De er raske å lage og holder seg godt, om de oppbevares tørt i en brødpose.

2 dl sammalt hvete, fin

2 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

3 ss smør

1 egg

1 dl melk

0.25 ts flaksalt

0.25 ts kvernet pepper

Kjør mel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin med smøret i biter til det er smuldret. Tilsett egg og melk og kjør til en smidig deig. La deigen gjerne ligge litt i kjøleskapet før den kjevles tynt på et melet bord. Dryss over flaksalt og grovkvernet pepper og kjevle det ned i deigen.

Kjær strimler med pizzarulle og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Prikk alle kjeksene godt med en gaffel så de ikke blåser seg for nye opp under stekingen. Stek i ovnen på 200 grader, til de er sprø og gylne (ca 10 minutter).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv