hits

Kinesisk nyttår

I dag feirer kineserne nyttår og hva er vel bedre enn å lage litt kinesisk mat i dag.

Ifølge en gammel legende i Kina var Nian et uhyre som kunne komme lydløst inn i folks hus. Kineserne trodde at Nian var redd for støy og rødfarge, og de skremte det vekk med eksplosjoner, fyrverkeri og bruk av rødt innendørs. Disse skikkene førte til de første feiringer av kinesisk nyttår.


 

Mangde tradisjoner knyttes til feiringen. Nyttårsfesten holdes som regel på nyttårsaftenen, mens på nyttårsdagen reiser kineserne på venne- og familiebesøk. Midnatt feires med kinaputter og fyrverkerier. En nærmest obligatorisk symbolladet rett i større deler av Kina er fisk. I Nordkina er jiaozi, som ellers er hverdagsmat, like obligatorisk på matbordet. Man pleier også å spise tangyuan.

Barn, men også mange andre, får vanligvis en nyttårsoveraskelse i en rød konvolutt, og mange arbeidsplasser deler ut en 13. månedslønn til de ansatte.


Du finner flere spennende retter fra Kina her:

http://aperitivo.blogg.no/kinesisk.html

 

Én kommentar

Ruqayyah

16.02.2018 kl.05:17

Oi det visste jeg ikke! Har blitt invitert på kinesisk/Vietnamesisk nyttår middag idag

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv