hits

Estragonkylling

Kylling og estragon er en nydelig kombinasjon, som jeg har lagt ut i mange varianter på bloggen. Her kommer en med hvitvin- og fløtesaus. Denne oppskriften er passe til 4 personer. 

2 ss smør

6 kyllingfilet delt i 2

1 pk aromasopp i skiver

1 pk sjampinjong i skiver

2 store løk i båter

4 fedd hvitløk, finhakket

4 dl hvitvin

½ dl kyllingfond

2 laurbærblader

1 potte estragonblader

7 dl fløte

Lys maisennajevner

1 neve finhakket kruspersille

 

Brun kyllingfilet, sopp, løk og hvitløk i smør. Tilsett hvitvin, fond, laurbær og estragon. La det koke inn til halv væskemengde. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter. Jevn med maisenna og rør inn persille.

Sever med valgfrie grønnsaker og poteter. Jeg har brukt potetmos her, men båtpoteter smaker nydelig til.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar