Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus til røykelaks/gravlaks

Hovmestersaus, sennepssaus eller gravlakssaus kan kjøpes ferdig i butikken, men den hjemmelagde smaker selvfølgelig best.

2 eggeplommer  

2 ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

1 liten ss honning

1 ½ dl solsikkeolje - eller annen god nøytral olje

Salt og pepper

1 dl finhakket dill

Pisk sammen hvitvinseddik, dijonsennep, honning, pepper og eggeplommer. Pisk inn solsikkeolje i tynn stråle. Tilsett finhakket dill. Sausen er holdbar i kjøleskapet i en uke.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits