Denne suppen er en billigere fiskesuppe, med fiskepudding. Jeg synes ikke fiskepudding er så spennende, men den smaker godt i denne suppa. Den tar litt farge av safranen, men det synes jeg bare ser lekkert ut.
1 finhakket løk
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
2 store gulrøtter i bittesmå terninger
1 persillerot i bittesmå terninger
2 dl hvitvin, litt søt, f.eks. Riesling
Saften av 1/2 lime
3 dl god fiskekraft
1/2 fennikel i bittesmå terninger
1/2 finhakket purre
1 kvast finhakket dill
1/2 fiskepudding
1/2 ts safran
1 ts fiskekrydder
7 dl fløte
200 g laks eller ørret i terninger
200 g pillede reker
Stek løken og hvitløken blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Tilsett krydder, lime, fiskekraft og fløte. Tilsett grønnsakene og la det trekke til de er møre. Tilsett fisken og fiskepuddingen. La det trekke til fisken er kokt. Tilsett dill og reker og smak ev. til med salt og pepper.
Serveres med godt brød, f.eks valnøttbrød, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1482916118_.html
Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.
Du finner flere spennende supper her:
http://aperitivomat.blogg.no/supper.html