Kje på fransk vis

Kje smaker kjempegodt og kan varieres nesten i det uendelige. Jeg kjøper det fra Slakter Eide i Lillesand. De selger varene sine til Meny, så det er mulig du kan få bestilt det i kjøttdisken der. Her har jeg laget en fransk variant av kjelår i langpanna i ovnen. Dette er i tillegg til nydelig, veldig enkelt å få til.

800 g poteter i terninger

4 grovhakkede løk

1 squash i terninger

1 aubergine i terninger

1 pk skivet aromsasopp

10 laurbærblader

1 god neve fersk rosmarin

1 flaske hakkede tomater (Mutti)

1/2 flaske rødvin

4 fedd finhakkede hvitløk

2 ts pepper

2 ts salt

4 ss lammefond

Start med å risle litt olje i langpanna. Legg i løk, poteter, squash, aubergine, sopp, laurbær og rosmarin.

 

Bland sammen tomater, rødvin, hvitløk, salt, pepper og fond og hell det over grønnsakene.

 

Legg kjeet på toppen, dekk med aluminiumsfolie og sett det i ovnen på 200 grader i 2 timer. Ta av folien, senk temperaturen til 100 grader, rør litt i grønnsakene og la det hele steke videre i 1 time til.

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg