Fløtegratinerte søtpoteter

Fløtegratinerte søtpoteter er en god rett, som kan erstatte vanlige gratinerte poteter, for å få litt variasjon. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

500 g skrelt søtpotet i skiver

5 dl fløte

2 finhakkede hvitløksfedd

1 ts salt

1/2 ts pepper

Revet ost

Legg søtpotetene i en smurt, ildfast form. Bland fløte, hvitløk, salt og pepper og hell det over søtpotetene. Sett formen i ovnen på 200 grader, til potetene er møre (ca. 45 minutter). Om de begynner å få farge, dekkes de til med litt aluminiumsfolie.

Dryss over osten og stek videre til osten er smeltet og gyllen - det tar ca. 15 minutter. La potetene hvile i  5 minutter før servering.

Én kommentar

Pernille

03.08.2017 kl.06:32

Det hørtes veldig godt ut :)

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits