Moules frites

21. juli er belgias nasjonaldag. Feiringen startet med at kong Leopold 1. ble kronet til Belgias første konge i 1831.

Belgias nasjonalrett er moules frites, som er blåskjell, pommes frites og aioli. Jeg tenkte at i dag, måtte være den perfekte dagen, for denne retten.

2 kg ferske blåskjell

2 dl hvitvin

6 båt hakket hvitløk

2 finhakkede løk

6 ss olivenolje

2 finhakkede chili

2 ss hakket bladpersille

Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg selv om du kakker på dem og skjell som er skadet.

Fres finhakket løk, persillerot og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett chili, blåskjell og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.

Bland inn persille og server med pommes frites og hjemmelaget aioli.

Du finner oppskrift på pommes frites her:

http://aperitivo.blogg.no/1495043167_pommes_frites.html

Aioli kan kjøpes ferdig, men er veldig enkelt og morsomt å lage selv. Du finner oppskrift her:

http://aperitivo.blogg.no/1498980736_aioli__hjemmelaget_er_lett__lage_og_smaker_aller_best.html

 

https://advrl.com/261/56604/g




 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits