Thainudler med laks

Denne retten smaker godt og er i tillegg rask å lage. Om du får rester, smaker det godt i matboksen neste dag. Denne oppskriften er nok til 4 personer.


 

600 g laksefilet 

2 ss soyasaus 

150 g sukkererter 

1 bunt vårløk 

2 røde chilier 

200 g eggnudler 

1 neve cashewnøtter

1 bunt koriander 

 

Sausen: 

8 ts sesamolje 

4 ss peanøttsmør   

2 ss revet ingefær 

Saften av 2 lime

6 ss  soyasaus

4 ss ketap manis (søt soyasaus)

 

Rør sammen ingrediensene til sausen.

Del sukkerertene i fire på skrå. Finsnitt vårløken og finhakk chilien.

Tilbered nudlene som beskrevet på pakken.

Legg laksen i en ildfast form, rislet med olje. Krydre den med pepper og drypp over to spiseskjeer soyasaus. Bak laksen i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, laksen skal ikke være helt gjennomstekt.

Fres vårløk og chili i litt olje over høy varme under omrøring. Tilsett sukkerertene og fres videre i 1 minutt. Ha nudlene i en bolle og bland inn to tredjedeler av sausen, grønnsakene og laksen (flak den opp i mindre biter). Dryss over hakket koriander og cashew, server resten av sausen ved siden av.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

51, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits