Pastagrateng

Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.

500 g karbonadedeig

300 g pastarør eller skruer

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

1/3 ltr fløte

1 boks hakede hermetiske tomater (helst Mutti)

2 ss tomatpuré

200 g revet ost

1 ts tørket oregano

2 stilker frisk oregano

1 ts timian

2 laurbærblader

Salt og pepper

Olje til steking

50 g reven parmesan

 

Kok pasta etter anvisningen på pakken.

Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje. Tilsett urter, fløte, tomater, tomatpuré, salt og pepper og la det koke på lav varme i 1 time.

Plukk ut laurbær og oreganostilker. Legg karbonadeblandingen og pastaen lagvis i en ildfast form, dryss et lag med parmesan midt i og dryss reven ost på toppen.

 

Stekes midt i ovnen på 200 grader til osten får fin farge. Det tar ca. 20-30 minutter.

Serveres med en god salat og kanskje litt godt brød.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg