Det er ikke noe som smaker noe særlig bedre enn fiskesuppe laget på selvfisket fangst. Vi synes denne suppa smaker helt fantastisk og du kan selvfølgelig lage den med fisk fra fiskedisken.
1 finhakket løk
2 ss smør
1 fedd finhakket hvitløk
2 store gulrøtter i bittesmå terninger
2 hvitbeter i bittesmå terninger
1/4 sellerirot i bittesmå terninger
1 persillerot i bittesmå terninger
2 dl hvitvin, litt søt, f.eks. Riesling
Saften av 1/2 lime
3 dl god fiskekraft
1/2 fennikel i bittesmå terninger
1/2 finhakket purre
1 kvast finhakket bladpersille
1/2 ts safran
1 ts fiskekrydder
7 dl fløte
600 g hvit fisk i terninger (f.eks. sei og torsk)
250 g blåskjell
200 g pillede reker
Stek løken og hvitløken blank i smør. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Tilsett krydder, lime, fiskekraft og fløte. Tilsett grønnsakene og la det trekke til de er møre. Tilsett fisken og blåskjellene. La det trekke til blåskjellene åpner seg. Tilsett persille og reker og smak ev. til med salt og pepper.
Serveres med godt brød, f.eks:
http://aperitivomat.blogg.no/1472211306_baguetter.html
Om du vil ha en lettere suppe, kan du erstatte fløten med melk, men da kan det være greit å jevne den med litt maisenna.
Så god den så ut! 🙂 Elsker sjømatsuppe! 🙂