Crumble med rabarbra og jordbær

Crumble er  en nydelig dessert, som kan varieres i det uendelige. Du kan også velge om du vil servere den i porsjonsformer eller i en stor form, som jeg har gjort her.

Start med crumbelen:

200 g sukker

200 g smør

200 g mel

Bland sukker, smør og mel med en håndmikser, til det får en smulete konsistens.

Rabarbrakompotten:

500 rabarbra, i 1 cm biter

1 1/2 dl sukker

2 ss smør

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

1 kurv jordbær, delt i fire

Smelt sukkeret og smøret på middels temperatur i en ren stekepanne. Tilsett vanilje, kanel og rabarbra. Stek på lav temperatur til rabarbraen er mør og fin. Smak om det behøves mer sukker. Hell blandingen over i en ildfast form.

Hell over jordbærene og trykk dem ned i rabarbraen. Strø crumbelen over og stek på 200 grader i ovnen til crumbelen er gyllen.

Server med f.eks. vanijeis.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg