Aioli - hjemmelaget er lett å lage og smaker aller best

Om du ikke prøvd å lage din egen aioli, er det på tide. Det ser nesten ut som magi når eggeplommen og oljen blir til aioli, kun med en stavmikser. 

2 eggeplommer

2 cm hvitløk fra tube

1/2 ts salt

2 dl druekjerneolje, rapsolje eller solsikkeolje

Lime- eller sitronsaft

Pepper

Visp sammen eggeplommer med stavmikser i et litermål. Tilsett oljen i en tynn stråle, litt etter litt, under kraftig visping. Konsistensen skal bli som en majones. Smak til med hvitløk, lime-/sitronsaft, pepper og salt.

 

Én kommentar

elisebr

03.07.2017 kl.14:07

Så god den så ut! :) Ingenting slår hjemmelaget alioli! :)

Skriv en ny kommentar

Siv Ellen

Siv Ellen

50, Øvre Eiker

Jeg er en mat- og interiørglad person, som liker å reise. Jeg kommer alltid hjem igjen med samme souvernir, en kokebok på engelsk med lokale oppskrifter. Dette gjør at jeg har flere hundre kokebøker, som jeg skal telle en uke jeg får litt tid til overs. Jeg tester ut alle nye ingredienser jeg kan komme over, med varierende hell. Mottoet mitt er: "Hvordan kan du vite at det ikke er det beste du noensinne har spist, om du ikke smaker?". Det daglige smakspanelet mitt, er mine to sønner og kjæresten min. Kjæresten min, som også er mannen min, er en tusenkunstner. Han kan lage nesten hva som helst av noen plankebiter og jeg viser noe av det vakre han har laget i bloggen min.

Kategorier

Arkiv

hits