Det er spenende å tilsette nye smaker til fisk. Denne varianten må sønnen min få æren for.
Saus:
2 ss Sriracha
3 ss Blue Dragon chili & Ginger sauce
1 ts ingefær fra tube
1 ts hvitløk fra tube
1 ts salt
½ boks rømme
Alt blandes og smakes til med limesaft, salt og pepper. Settes kaldt til det skal brukes.
Laksen:
3 ss Sriracha
2 ss tørket timian
2 ss spisskummen
1 ss salt
Saften av 1 lime
2 ss risvinedikk
Rapsolje
1 benfri lakseside med skinn
1 finhakket løk
3 finstrimlede vårløk, gjerne den røde typen
1 pk aromasopp i skiver
Bland Sriracha, timian, spisskummen, salt, lime og risvineddik.
Smør en ildfast form med olje og legg i laksen med skinnsiden ned. Dekk den med blandingen. Legg løk, vårløk og sopp rundt. Dekk formen med folie og sett den i stekovn på 200 grader eller i middels varm grill i 30 – 35 minutter.
Bruk to gafler til å dra laksen ut til småbiter (pull).
Server med ris, salat og den nydelige sausen.