Pulled laks med smak av østen

Det er spenende å tilsette nye smaker til fisk. Denne varianten må sønnen min få æren for.

 

Saus:

2 ss Sriracha

3 ss Blue Dragon chili & Ginger sauce

1 ts ingefær fra tube

1 ts hvitløk fra tube

1 ts salt

½ boks rømme

Alt blandes og smakes til med limesaft, salt og pepper. Settes kaldt til det skal brukes.

 

Laksen:

3 ss Sriracha

2 ss tørket timian

2 ss spisskummen

1 ss salt

Saften av 1 lime

2 ss risvinedikk

Rapsolje

1 benfri lakseside med skinn

1 finhakket løk

3 finstrimlede vårløk, gjerne den røde typen

1 pk aromasopp i skiver

Bland Sriracha, timian, spisskummen, salt, lime og risvineddik.

 

Smør en ildfast form med olje og legg i laksen med skinnsiden ned. Dekk den med blandingen. Legg løk, vårløk og sopp rundt. Dekk formen med folie og sett den i stekovn på 200 grader eller i middels varm grill i 30 – 35 minutter.

Bruk to gafler til å dra laksen ut til småbiter (pull).

Server med ris, salat og den nydelige sausen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg