Deilig gryterett med fløtesaus

Det er deilig med en varmende gryterett når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer.

 

800 g oksekjøtt (f.eks. rundbiff)

3 finhakkede løk

1 pk aromasopp

1 pk sjampinjong

2 fedd finhakket hvitløk

1/2 fl. hvitvin

2 laurbærblader

2 ts timian

2 ts rosmarin

2 ts nykvernet pepper

4 ss oksefond

10 poteter

4 gulrøtter

1 bunt persille

3/4 ltr fløte

Start med å brune terninger av oksekjøtt (f.eks. rundbiff).  Tilsett løk og brun videre i noen minutter. Tilsett soppen i skiver og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, hvitvin, laurbærblader, timian, rosmarin og pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett oksefond, poteter i terninger, gulrøtter, finhakket bladpersille og fløte. La det småkoke i ca. 1 time. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg