Thaifiskesuppe

Jeg er veldig glad i thaimat. Her er en deilig fiskesuppe toppet med reker. Det smaker best med ferske reker, men om du bare får tak i frosne, fungerer det også. Denne oppskriften passer til 4 personer.

4 ss nøytral olje

1 løk, finhakket

4 fedd hvitløk, finhakket

8 cm rød chili, finhakket

4 cm fersk ingefær, revet

4 ts rød curry paste

4 ts fishsauce

4 ts limesaft

6 dl kokosmelk

8 dl grønnsakskraft

2 stilker sitrongress

4 kaffirlimeblader

1/2 grønn squash i tynne strimler

1 gulrot i tynne strimler

200 g filet av hvit fisk i terninger

Frisk koriander

100 g pillede reker

Varm olje i en kjele på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett finhakket chili, revet ingefær og currypaste og la det surre et par minutter. Ha i fiskesaus, limesaft, kokosmelk, kraft, sitrongress og limeblad, skru opp varmen og kok opp under omrøring. La suppen småputre på lav varme i ca 5 minutter.

Skru ned varmen på det laveste. Legg strimler av squash og gulrot i suppa, sammen med fisken. La alt trekke noen minutter (uten at det koker). Ta ut limeblader og sitrongresset. Server med reker, koriander og godt brød.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg