Kveite med rosevin- og appelsinsaus

Kveite er en nydelig fisk. her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker og en spennende saus med rosévin og appelsin.

Sausen:

2 finhakkede sjalottløk blankes i smør. Tilsett 2 stjerneanis, 4 kardemommefrø 1 laurbærblad og 1 finhakket fedd hvitløk. Tilsett 2,5 dl søt rosevin og 2,5 dl appelsinjuice. Kokes ned til halv mengde. Tilsett 1 ss fiskefond, 1/2 dl fløte, 1 ss honning og 1 bunt finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Kveita:

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Perfekt potetpuré:

Skrell 500 g mandelpoteter, skjær i biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene, og rør inn smeltet 150 g smør og 6 ss fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.

Server kveita med sopp, smørdampede grønnsaker, sausen og potetpuré.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg