Syltede grønnsaker

Syltede grønnsaker er ikke så vanlig, med det smaker nydelig til fisk og kan gjerne lages dagen i forveien. Siden det har kommet gulrøtter i flere spenstige farger, har jeg brukt tre varianter her.


Skjær lange, tynne strimler av 2 gulrøtter, bruk mandolin eller ostehøvel. Skjær 1/2 purre i strimler.

Kok opp 3 dl vann, 2 dl eddik og 2 dl sukker. Tilsett gulrot og purre, og la det trekke i 5 minutter. Sil av laken når det er ferdig.

3 kommentarer
    1. Lurer også på spørsmål over, skal det ikke serveres med laken, som en agurksalat,vet den ikke skal kokes men?

      1. Laken må kokes, så grønnsakene får litt varmebehandling. Settes kaldt over natten og serveres i laken, som en agurksalat 😊 Lykke til 👍

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg