Denne bolognesen smaker helt fantastisk. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen får en naturlig sødme.
Varm 3 ss olivenolje på middels varme i en stor stekepanne med høye kanter, og fres 100 g bacon i terninger, til det begynner å bli sprøtt. Tilsett 2 finhakkede løk og 2 finhakkede hvitløksfedd og la det frese i et par minutter. Løken skal ikke bli brun, men gyllen og myk. Tilsett 2 gulrøtter i terninger, 4 laurbærblad, 2 stjerneanis, 2 stilker frisk timian og 2 ss tørket oregano.
Brun 600 g karbonadedeig i en annen panne med litt olje og hell den over i pannen med grønnsakene.
Tilsett 1 flaske hakkede tomater (helst Mutti) eller 2 bokser. Tilsett 3 dl kalve- eller oksekraft, 2 dl rødvin og la det småkoke under lokk i hvert fall en time, gjerne enda lenger! Smak til med salt og pepper.
Serveres med nykokt pasta og kanskje et dryss nyrevet parmesan. Pynt med friske basilikum blader og server.
Så godt det så ut! 🙂
Takk 😍