Flettet fisk med deilig pastissaus

Å flette fisken ser ganske stilig ut. Her har jeg brukt laks og torsk, men du kan også bruke annen fisk. Jeg anbefaler at du uansett  bruker en blanding av hvit og rød, slik at flettingen blir godt synlig. Her har jeg brukt torsk og laks.

Beregn ca. 200 g fisk per porsjon. Start med å dele fisken i strimler på 2 x 2 cm. Legg 3 strimler på hverandre og stikk igjennom en tannpirker. Flett fisken og sett en ny tannpirker i den andre enden. Du kan gjøre som meg, at du lager porsjonsfletter, eller du kan lage fletter i hele fiskens lengde.

Legg flettene i smurt, ildfast form, sett inn steketermometer i en av flettene og bak den i ovnen på 180 g til steketermometeret viser 57 grader. Det tar ca. 10-15 minutter.

  

Her har jeg servert flettefisken med ovnsbakte perlepoteter, agurksalat og Pastissaus.

Pastissausen lager du ved å frese 2 finhakkede løk, 3 gulrøtter i terninger, 1 fedd finhakket hvitløk og 1/2 fennikel i terninger i 100 g smør, til løken er mør. Tilsett 2 fiskebukjongterninger og 1 dl hvitvin. Kok til fuktigheten nesten er borte. Tilsett 1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin), 1/3 ltr fløte og 1 boks creme fraiche. Kok opp og tilsett en god neve finhakket kjørvel.

Perlepotene har jeg kun delt i 2, lagt dem i litt olje i en ildfast form, krydret dem med litt salt og pepper og stekt dem på 250 grader i 30 minutter.

Oppskrift på agurksalat finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1487140889_agurksalat.html

Jeg har også en oppskrift på en agurksalat med stevia i stedet for sukker, som et sunnere alternativ, her:

http://aperitivomat.blogg.no/1488523082_agurksalat_med_stevia__et_sunnere_alternativ.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg