Deilig søndagskylling med estragon

Jeg er fan av mat hvor alt kan lages sammen i ovnen.Denne retten smaker godt av estragon, som er min favoritturt til kylling.

Smør en stor ildfast form. Legg i potetskiver, finhakket hvitløk, strimlet løk, finstrimlet kål og reven gulrot.  Krydre med estragon, pepper og salt. Hell over ca. 1 dl. kyllingkraft, ev. vann og kyllingfond. Sett formen i ovnen på 200 grader, mens du gjør klar kyllingen.

Fyll kyllingen med frisk estragon og krydre den med salt, pepper og tørket estragon. Legg den på en rist over den ildfaste formen, slik at dryppet fra kyllingen gir smak til grønnsakene. Stekes videre ved 200 grader, langt ned i ovnen. Smelt 200 g smør og rør inn masse estragon, litt salt og pepper. Kyllingen smøres med denne blandingen hvert kvarter hele steketiden. Snu kyllingen når den har fått fin farge på oversiden. Når den har fått fin farge under også, er den trolig klar. Sjekk om det kommer klar kraft ut, ved å stikke en spiss kniv inn ved låret. Om det kommer blod, må den stå litt til. Det tar ca. 1-1,5 time, avhengig av størrelsen på kyllingen.

Serveres med litt frisk salat.

 

3 kommentarer
    1. ohhhh YUM! Kan forestille meg og fantasere om hvor saftig den kyllingen er, dette så sykt godt ut <3 mhmmm! Du er så innmari flink til å kokkelere, elsker bloggen din!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg