Lammefrikassé

Lammefrikassé er en deilig avveksling til fårikål, men du kan bruke samme type kjøtt. Jeg synes at lammefrikassé ofte kan smake litt lite og har derfor laget min egen variant.


Legg 1,2 kg lammekjøtt (jeg bruker en blanding av lammelår i skiver og bog) i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp og skum godt. Tilsett 3 laurbærblader, salt, pepper og 5 ss lammefond og la kjøttet trekke til det er skikkelig mørt, gjerne 3-4 timer.

Skrell og del 4 gulrøtter og 3 persillerøtter i terninger og la dem få trekke med kjøttet de siste 20 minuttene. Hell kraften over i en mindre kjele. Hold kjøtt og grønnsaker varmt så lenge. Kok inn kraften til det gjenstår ca. 6 dl. Tilsett 1 bunt finhakket persille, 1 bunt finhakket gressløk og 1 bunt finhakket dill og kjør blandingen sammen til en glatt grønn saus, med en stavmikser. Tilsett 2 dl fløte og lys maisennajevner, til sausen får fin konsistens. Tilsett 1 purre i tynne strimler, kok opp og la sausen trekke 8-10 min.

Hell sausen tilbake i gryten. Kok opp og smak til med salt, pepper og ca. 1/2 sitron.

Server med nykokte mandelpoteter, eller andre melne poteter.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg