Høne i vin, som egentlig skulle vært coq au vin, men fikk ikke tak i hane

Jeg ville lage coq au vin, men det er helt umulig å få tak i hane, så jeg tenkte i disse likestilingsdager, at høne er minst like bra – og det ble det. Høne i vin smaker deilig og er enda bedre neste dag, når smakene har satt seg. Vinen jeg brukte er en fruktig pinot noir, men du kan bruke en annen grei drikkevin også.

Del en 2 kgs høne i biter. Skjær av lårene og vingene. Del lårene i to. Skjær resten av høna i seks biter. Kjøttet skal sitte på beina.

Stek 300 g bacon i terninger i smør i en panne. Legg dem over i en stor gryte.

Bland 1 dl hvetemel, salt og pepper på en tallerken. Snu hønebitene i melet og stek dem så de får god farge i smørrestene etter baconet. Legg hønebitene over i gryta. Kok ut stekepanna med 2 dl cognac og hell dette også over i gryta, sammen med 2 fl. Rødvin. Tilsett 8 strimlede sjalottløk, 4 fedd hakkede hvitløk, 3 laurbærblader, 14 hele pepperkorn, 2 kvister timian, 200 g strimlet sopp, 2 persillerøtter i terninger, 4 gulrøtter i terninger, 1 strimlet purre og 1 liten boks tomatpuré.

La det koke i minst 3 timer og server med godt brød eller potetmos.

Du finner oppskrift på baguetter her:

http://aperitivomat.blogg.no/1472211306_baguetter.html

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg