Laks med hjemmelaget teryiakisaus

Denne retten smaker nydelig som en liten kveldsrett og kan fint også brukes som forrett. Om du vil ha den til middag, kan du bare koke litt ris til, så har du et komplett måltid. Den hjemmelagde teryiakisausen smaker mye bedre enn ferdigkjøpt og kan brukes til mange andre retter enn denne. Det høres merkelig ut å tykne den med bakepulver, men det virker.


Hjemmelaget teriyakisaus

Bland 2 dl soyasaus, 2 ss vann, 2 ss riseddik, 1 ss sesamolje, 3 ss brunt sukker, 3 ss honning, 1 revet hvitløksfedd og 1 ss revet ingefær i en kjele. Kok opp og la den koke i 10 minutter. For at sausen skal bli tykkere, kan du røre inn litt bakepulver i en liten del av sausen, og så blande det inn igjen i sausen og la det stå på kjøkkenbenken for å bli tykkere.

 

Laksen deles i porsjonsstykker, saltes og pepres, legges i en ildfast form med litt olje og settes i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Om du vil, kan du pensle med teryiakisausen før du setter den i ovnen og en gang underveis. Du kan også ta laksen i Sous Vide med litt olje, salt og pepper på 50 grader i 15 minutter.

Server med hvite bønner, mango i terninger, avokado i terninger, strimlet vårløk, frisk finhakket koriander og kanskje et dryss sesamfrø.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg