Fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er tomatbasert og siden jeg er så heldig å ha fiskekraft i fryseren, som jeg har kokt på fiskebein tidligere, går den raskt å lage.
Finhakk 1 løk og fres dem blank i litt smør. Tilsett 2 finhakkede hvitløk og 2 ss tomatpuré. La det frese i noen sekunder, mens du rører. Tilsett 1,5 ltr. fiskekraft (evt. vann og fiskefond), i boks hakkede tomater (helst Mutti) og 2 laurbærblader. La det koke i noen minutter. Tilsett 4 gulrøtter i tynne skiver, 1 finstrimlet purre og 1 ts peppermiks. Del laks eller ørret i passe skjebiter. Når gulrøttene er nesten spiseklare, tilsetter du fisken i suppa og lar den trekke til fisken er kokt. Smak til med salt, tilsett litt finhakket bladpersille, rør rundt og server.
Du kan gjerne servere suppa med en klatt rømme og godt brød til. Prøv for eksempel disse deilige baguettene:
http://aperitivomat.blogg.no/1472211306_baguetter.html